Strona: Geodezja i planowanie przestrzenne / Informator Politechniki Rzeszowskiej

Geodezja i planowanie przestrzenne

weii-logo.pngwww.wbisia.prz.edu.pl

 

Formy studiów

Studia I stopnia (inżynierskie)

Studia II stopnia (magisterskie)

S, Ns stacjonarne i niestacjonarne

S, Ns stacjonarne i niestacjonarne

 

Opis kierunku

Program studiów na kierunku geodezja i planowanie przestrzenne zakłada sekwencyjne budowanie wiedzy i kształtowanie coraz bardziej zaawansowanych umiejętności praktycznych. Absolwent nabywa wiedzę, umiejętności i kompetencje z zakresu zasilania baz systemów informacji przestrzennej i realizacji map ewidencyjnych oraz gospodarczych, geodezyjnego urządzania terenów rolnych, leśnych oraz gospodarowania nieruchomościami i określania ich wartości, zasad i techniki planowania przestrzennego oraz planowania rozwoju infrastruktury technicznej, budowlanej i transportowe oraz geodezyjnej realizacji i obsługi inwestycji.

 studenci podczas zajęć z geodezji. W tle budynek P Politechniki Rzeszowskiej

Co zdawać na maturze?

Przedmiot

Poziom podstawowy

Poziom rozszerzony

matematyka

x1

x2

fizyka i astronomia/fizyka lub geografia, lub język obcy nowożytny

x1

x2

 

Perspektywy zatrudnienia

  • usługi geodezyjne i planistyczne w ramach własnej działalności gospodarczej,
  • inżynier geodeta w przedsiębiorstwie geodezyjnym oraz z branży budowlanej i drogownictwa,
  • geoinformatyk lub programista w przedsiębiorstwie geodezyjnym lub z branży informatycznej, a także w instytucji publicznej,
  • analityk i doradca w biurze pośrednictwa i obrotu nieruchomościami,
  • doradca i planista w biurach planistycznych, projektowych i konsultingowych,
  • specjalista w zakresie geodezji w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
  • planista w jednostkach administracji rządowej i samorządowej.

 

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję